Autoliste
Pasākumi | Rallijs Kollis 2004 (2004-05-01) | Atsauksmes

 Seko mums Twitter.com
 Vietu uz servera nodrošina DEAC

Laasums teica ...

Sanjemshos arii es ar paldiesiem Nr.23 (TAS gadiijums) vaardaa!

Paldies 19 tiesneshu ekipaazhaam!
Paldies organizatoriem,KOLLIM un citiem! Juus visi esat ljoti lieli malachi, ka speejaat izbiidiit TAADU pasaakumu! )))
Paldies Mario par UNO-X atlaizhu karti! Vakar speciaali braucaam, lai pildiitos UNO-Xaa...:)
Paldies arii tiem, kas bija ruupeejushies par pasaakuma nosleeguma shovu.

Taapat kaa pagaajushogad uzskatu, ka pats galvenais un baudaamaakais shajaa visaa ir PIEDALIISHANAAS IESPEEJA! Prieku guust gan pirmais, gan peedeejais (es zinu, ko runaaju! ) rezultaatu ailes aizpildiitaajs!

Piestraadaats, kaa likaas, bija vairaak kaa paagaajushaa gadaa - pasaakuma ilgums un daliibnieku nogurushaas, bet apmierinaataas sejas nosleegumaa par to liecinaaja jo uzskataami! Shis bija PATS nopietnaakais no visiem pieredzeetajiem pasaakumiem - mees bijaam paargurushi beigti. Tas lielaa meeraa rosinaaja paardomas, ka buutu lietderiigi sadaliit sho te visu divu dienu pasaakumaa. Vienaa dienaa vairs tas laaga nesatilpst.

Bet nu pacentiishos par visu peec kaartas.
---------------------------------------------------------

0 posms. Paarbrauciens no DUS uz 1 posma starta vietu.
Sajuusminaajaamies par legjendas "roziiniiti" - tuneli pie benziintanka. Tas bija labi! )) Kaadas minuutes tur pazaudeejaam, kameer pieleca, ka TAS caurums ir iistais un pie tam nevis kaads graavis, bet normaals caurbraucams celjs.
IEROSINAAJUMS: Anketas aizpildiishanai galiigi neatlika laiks. Kaa nekaa bija veel jaapaspeej aizshaut liidz maajai peec aizmirstajiem dokumentiem... Varbuut citugad vismaz dalju jautaajumu var uzdot jau piesakoties - kaada interaktiiva anketinja inetaa vai vienkaarshi jautaajumi, kurus e-mailaa var mieriigi atbildeet. Taapat vareetu buut noderiiga kaada aptauja, kuru izsuutiitu visaam daliibu njeemushajaam komandaam. Organizatoru eertiibas labad - kaadas atsauksmes, veerteejumi, ierosinaajumi utml.
---------------------------------------------------------

1 posms. Regularitaate.
10 videejie aatrumi! Kaut kas fantastisks! Laiks apreekjiniem - nebija vispaar. Bet tas nu taa. Uzskatu, ka ljoti pareizi izveeleeti bija aatrumi - mazi. Taksh pa apdziivotaam, pie tam Jevropejiskaas rosmes apseestaam vietaam braucaam. Ljoti labi. Bija interesanti taapat. Ar taadu aatrumu paarvietojoties arii stuurmanis briizhiem var atljauties par skatiem papriecaaties!:)))
Legjendaa nekur nekljuudiijaamies, ja neskaita Jevrotusa radiito muljkjiigo sajaukumu - taa vietaa, lai peec piespiedu pauzes izbrauktu atlikusho legjendas dalju, starteejaam kaa uz 2.posmu, radot organizatoriem papildus neeertiibas un sev baisus miinusus rezultaatos...:(((
Mulsinaajaa tas, ka startaa nebija iespeejams sinhronizeet pulkstenjus, kaa arii tas, ka pashiem tiesneshiem pulkstenji aciimredzot nebija saliidzinaati, kaa arii tika lietoti mobilie normaalu hronometru vietaa. Prieksh taada sacensiibu liimenja jau nepiecieshami normaali darbariiki.
IEROSINAAJUMS: Jaapacenshas sagaadaat liidz naakamam gadam tiesneshiem hronometrus, lai laika njeemeejiem, starta raadiitaajiem un pashiem daliibniekiem mazaak iespeeju kljuudiities. Gan jau ka var atrast arii kaadus leetaakus. Un gan jau listenieki buutu ar mieru shaadam ceelam meerkjim atveeleet nepiecieshamos liidzekljus. Vismaz es noteikti. Vajag tik izsludinaat atsevishkju meerkjakciju. Hronometri pie tam nodereetu ne jau tikai shajaa, bet visos pasaakumos.
---------------------------------------------------------

2 posms. Pamani to, kam ikdienaa "pashauj" garaam. Mans iecieniitaakais!:)))
Laiks, taapat kaa pagaajushajaa gadaa, shkjita par maz atveeleets, lai arii vairs necentaamies TIK briesmiigi jonjot. Mieriigi skatiijaamies, priecaajaamies un baudiijaam briinishkjiigos skatus un ko nu tur vareeja redzeet! Palika, protams, stipri daudz neapskatiitu punktu, lai arii apskatiijaam vairaak, kaa nepiecieshams sacensiibaam. Skaisti, skaisti, skaisti! ))
Muzeji. Meegjinaajaam apbraukt visus, cik vareejaam paspeet, bet laikam kaadi veel palika. Zheel bija, ka taada skrieshana. Muzejos darbinieki bija gaidiijushi... Un sagaidiijushi baru skreejeeju...:((( Bijaam Kalna Kaibeenos, Austrinja, Vecpiebalgas novada un E.Daarzinja muzejos. Ljoti atsauciigi darbinieki! Buutu jaabrauc veel un jaaparunaa ilgaak. It iipashi Vecpiebalgas novada muzeja darbinieks taads interesants. Visu ko buutu ar mieru pastaastiit. Nemaz nezinaaju, ka shis novads tik stipri ir apseests ar kara paliekaam. Baisi iedomaaties, cik tas viss ir baisi. Austrinja muzejaa darbiniece ljoti sirsniiga. Man vismaz patika. Un Austrinja graamatu arii izlasiishu. Kalna Kaibeenus arii noteikti bija veerts redzeet - lai zinaatu, kaa tolaik "biezie" dziivojushi. Kas tik tur nebija!
IEROSINAAJUMS: Par papildjautaajumiem. Tie patika jau pagaajushogad, shogad arii, bet visumaa radaas doma, ka to ir par maz! Redzams, ka rezulaati patiesiibaa ir atkariigi tikai no taa, vai ir "atkosti" shie papildjautaajumi. Liidz ar to 4 jautaajumi... Maz. No dazhiem gan jau ka tieshaam var pamaniities negribot izvairiities savaa marshrutaa. Taapeec vajag tos vairaak. Nu, kaadus padsmit, piecpadsmit. Tas mazinaatu arii tendenci leekshot, jo vajag tachu skatiities apkaart! Un pamaniit to, ko parasti nepamanam! Un tieshi tas ir pats forshaakais, ka nezinaamaa vietaa - uzmaniiba neatslaabst visaa braucienaa un pie visiem objektiem! Un visiem, lai cik un kaadi arii nebuutu komandas loceklji, shis darbinjsh ir pa speekam - meegjinaat pamaniit! Un varbuut shos papildjautaajumus vajag uzdrukaat uz atsevishkjas lapas, pie tam vairaakos (vismaz divos) eksemplaaros.
Veel gribeetos dabuut izdaliitos aprakstus par shiim vietaam elektroniskaa formaataa. Ja taadi jau ir, varbuut tos arii var ielikt pie dokumentiem autolistes maajas lapaa. Arii pagaajushaa gada. Vareetu ieskatiities shad un tad veelaak, jo shoreiz, taapat kaa pagaajushogad, jau nesanaaca visu pa celjam izlasiit, kur nu veel kaut ko atcereeties.
------------------------------------------------------------

3 posms. Orienteeshanaas.
Par objektu kraasaam bija labi - jaapanjem vismaz 4 taadi un 3 citaadi. Dziljos apreekjinos (punkta svars pret nobraukto attaalumu) neiesliigaam. Nospraudaam marshrutu un braucaam. Pashi punkti, vismaz tie, kurus njeemaam mees, bija normaali pieejami. Celji sausi un to izbraukshana pat man (biju paarseedusies pie stuures) gruutiibas neradiija.
Jautriibu sagaadaaja viens punkts, kas bija ielikts no lielaa celja diezgan pataalaas 2 egliitees. Redzams (kad zinaaja, kur skatiities) no lielaa celja jau tieshaam bija, nesuudzamies! )) Taupiibas noluukos vienu celja gabalu, ko iebraucaam lieki, braucu atpakaljgaitaa atpakalj... Tas bija labs treninjsh, njemot veeraa kalninjus un izbrauktaas dangas. Viirs, kam jautaajaam, vai taa sliede taalaak ir izbraucama, pirms atbildeet, par visam variiteem gribeeja zinaat, vai mees pie Anotna vai pie Kaarklinjiem teemeejam... Un uz to, ka bakstiijaam ar pirkstu kartee - reagjeeja ar "ooooo!!!! Jums KARTE!", bet daudz tajaa neiedziljinoties, staastiija vien mutvaardos, jo shkjiet ka no bankas kartes vinjsh celjus nolasiit vareetu tik pat veikli, kaa no celju kartes...:) Taapat taupiibas noluukos izveicaam vakara pastaigu svaigaa gaisaa liidz vienam punktam. Baigi labi. Laiks pietika. Un taas smarzhas, kas vakaraa jo speeciigas! SUPER!
Shajaa posmaa redzeejaam divus stirneenus un treknu lapsu.
-----------------------------------------------------------

4 posms. Liinija.
Braukshana ar 35 km/h bija normaala. Viens vieteejais ar moskvichu gan stipri ilgi nevareeja sanjemties muus apdziit. Laikam nevareeja noticeet, ka var buut kaads, kas brauc leenaak, nekaa vinjsh...:) Pirmo reizi meegjinaaju braukt ar noteiktu aatrumu. Bija interesanti. Braucaam ljoti godiigi un kaartiigi.
Apmeeram 2 km pirms finisha nospraaga visa elektronika, kaa rezultaataa atlikusho gabalu braucu skatoties tikai velosipeeda spidometraa. Peec sacensiibaam analizeejot datus kompii, secinaajaam, ka visaa gabalaa (neskaitot tos 2km) kopumaa ietureets videejais aatrums 35,05 km/h, kas rada kljuudu 3 sekunzhu apmeeraa.
Neticu, ka pa atlikushajiem diviem km, braucot tik pat centiigi kaa ieprieksh, vareejaam dabuut 30 sekunzhu kaveejumu. Kaa arii neticas, ka _neviens_ neiebrauca laikaa. Apskatot pirmaa posma regularitaashu rezultaatus nudien taa nevajadzeetu buut. Bija tachu tur ljoti daudz ljoti preciizi nobraukushi.
Shiis te "neticiibas" arii vedina uz domaam par hronometru nepiecieshamiibu.
IEROSINAAJUMS: Labaak patika pagaajushaa gada manevri ar reaalaa orientpunkta vietas atziimeeshanu kartee. Tas bija interesantaak. Naakamgad vareetu atgriezties pie shii varianta, lai gan saprotu, ka organizatoriski tas vareetu buut sarezhgjiitaak.
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

Attieciibaa uz JA tekstu, ka vajag GPS un kompi - mans miiljsh ieteikums - esiet praatiigi ar shiem pribambasiem. Tie ne tikai var paliidzeet, bet arii pamatiigi iegaazt. Pie tam daudz pamatiigaak, kaa var iegaazt personiigo smadzenju iebukseejiens, ziimulja, lineaala vai kalkulatora pazaudeeshana vai tml. siikumi. Mani shoreiz pilots apkraava ar GPS, kompi ar OZI virsuu, velosipeeda spidometru, un veel programmatuuru, kas reekjina videejos aatrumus utml. shausmas. Maigi izsakoties, peec otraa posma izbraukshanas nebiju vairs lietojama. Apvienot skaidru domaashanu ar nemitiigi no celjiem sliidoshu legjendu, kuraa kaut kas jaaatziimee, kompi, kas liikumos jaatur ciet un kura ekraans deviigajaa saules gaismaa ir gandriiz nesaredzams, cipariem, kas mainaas tur, tur un veel tur, tas ir viens murgs. Viens pamatiigs murgs, kaa iespaidaa rezultaati, iespeejams, prasmiigam "operatoram" vareetu kljuut labaaki (man galiigi nesanaaca), bet baudiijums no brauciena samazinaas ljoooooti ieveerojami, jo visa taa tehnika ljoti nomaac un nogurdina. Vismaz mani noteikti.
Taapeec, lai treshajaa posmaa negadiitos, ka izlidinu kompi pa logu vai izpildu kaadas tamliidziigas "sapraatiigas" darbiibas, paarseedos pie stuures un _patiesaa sajuusmaa_ baudiiju briinishkjos celjus! Tik smuki liikumi! PERFEKTI!
Paldies visiem daliibniekiem, ar kuriem iznaaca tikties sacensiibu laikaa!:) Cerams, ka piedosiet, ja gadiijaas sherpaak kaadu akmeni pasviest vai puteklju maakoni uzcelt galiigi nelaikaa...

Laasums, Tas gadiijums, Nr.23 (VW Golf)
P.s. Ja nu esi izlasiijis liidz galam, tad vari suutiit man e-mailu ar prasiijumu peec paarsteigumbalvas...:D Esi to pelniijis!:))))

Artis teica ...
andris teica ...
Gjirts teica ...
Laasums teica ...
Linda teica ...
piepzz teica ...
Normunds teica ...
putekliic teica ...
Maara (organizatori)
| Jaunumi | Par mums | Pasākumi uzņēmumiem | Pasākumi | Publikācijas | Dokumenti | Foto galerija | Videoklipi | Saites |
Mūsu sponsori un draugi:
    Autoliste     tosteris.com : web hostings un risinajumi    Geoveikals     19 points SIA     NACHOS Racing   
 4x4 Klubs   
Lapu apkalpo digiBlink, vietu uz web servera nodrošina DEAC
Terms & Conditions | Privacy Policy