Autoliste
Pasākumi | Autochase : Entanglement 2006 (2006-05-20) | Atsauksmes

 Seko mums Twitter.com
 Vietu uz servera nodrošina DEAC

"Enkura Brigāde"

Lietotā terminoloģija:
Megarūlzs: BMW 318, darbināšanas iekārtas bojājums (stumjams uz starta), pieder Ebim, piedalās jau 3 autolistes pasākumā.
Enkura Brigāde: Mūsu varenā ekipāža Nr.8
Šmic: Edijs, ekipāžas navigators, izceļas ar to, ka saprot kas ir karte, kompass, leģenda un koordinātes
Wilx: Ģirts, ekipāžas svarīgāko notikumu fiksētājs.
Wise: Pēteris. Komentāri lieki.
Ebis: Kārlis, stūrētājs
Dievpalīgs: Mistisks tēls, kurš brauc līdzi jau no Tukuma un visā visumā mums palīdz.
Riskēt: Nelietot drošības jostas.
Šortkats: Īsākais ceļš no punkta uz punktu. Parasti ļoti pabriesmīgs un gandrīz neizbraucams.
Jurītis: Tik pat mistisks tēls kā Dievpalīgs. No viņa palicis pāri vien dzeltens krekliņš
Uz trosītes: Auto novietots konkrētā kalniņā (lai nav jāstumj) un iekšā sēž 4 cilvēki. Viņi visi protams turās uz rokasbremzes trosītes. CSN: Ceļu satiksmes noteikumi. Vēlams nepārkāpt.

Ievads. Redzies tas ir pasākums, kurā cilvēki brīvprātīgi lauž savas mašīnas, dzenot tās iekšā purvos mežos, apšaubāmas izcelsmes ceļos, protams arī koplietošanas ceļos, lai būtu tie labākie gudrākie un ātrākie. Pasākums ir balstīts, nevis uz ātrumu, bet uz izdomu, orientēšanās spēju,plānošanu, komandas darbu un neapšaubāmi izklaidi! Tas notiek apmēram tā – tiek organizēts pasākums, kurā tad nu piesakās dalībnieki ar savām mašīnām un komandām. Un tad nu viņiem tiek izdalītas leģendas kartes utt, lai varētu dienas gaitā braukt pa kādu noteiktu apkārtni un orientēties, meklēt un tākautkā. Labi, domājams, ka skaidrs, un tagad pie konkrētā pasākuma! Astoņos no rīta meitenes skrien krosu gar upi, es stāvu malā un skatos kā viņām kratās abi ...... abi krūtis.......BET ne par to! Braukt Autochase nolēmām braukt jau tad, kad tikko tas bija izsludināts un paziņoc, tb janvārī. Operatīvi tika noorganizēta komanda Enkura Brigāde (Es, Šmic, Wilx un Wise). Tad nu redzies beidzot bija pienākusi ar tā diena, kad bija jāstartē. Ja nemaldos tad šoreiz bija pieteikušās ap 50 ekipāžām. Lieki teikt, ka mans auto, kurš bija izmantots arī iepriekšējos šā veida pasākumos, bija piedabūjams pie braukšanas tikai ar iestumšanu., bet tas jau ātrumu nemazina. Un tā nu no rīta ap plkst 7ņiem pie manis ieradās Wilx un tālu nebij arī pārējie tā, ka pasākums varēja sākties. Iestūmām Bembīti un uz priekšu!!! Degvielas līmeņa rādītājs bija diezgan pietuvojies atzīmei pēc kuras pārsniegšana braukšana nu nekādi nevarētu izdoties tāpēc tika pieņemts pirmais ļoti svarīgais lēmums dienā – benzīns tomēr būs jāielej! Un no šī brīža sekos diezgan hronoloģisks izklāsts par to, kā tad mums redz gāja. Paldies Wilkam par precīzo notikumu piefiksēšanu! Tāda gan bija arī viņa galvenā funkcija pasākumā!
07:40 Uzpildamies nestē un pieņemam arī 2 stratēģisko lēmumu par radio stacijas izvēli – LR2!!! Brīnums ir noticis un Megarūlzs (lasi manc BMW) tiek piedarbināts pat nestumjot.
07:45 Esam pie starta un gatavi reģistrēties. B$&% stulbā aptieciņa!!! Neko darīt dodamies uz statoil iepirkt aptieciņu. Šajā punktā seko kļūda Nr.1 – Tukuma rajona kartes ta mums nebija un vai ta kāds iedomājās Statoilā to iegādāties? Varat neatbildēt. Paldies.
08:15 Ir doma startēt (Uno X Pļavnieki) visi jau sapulcējušies un pirmie starti jau notikuši. Nedaudz ierēcam par to, kā mēs tūlīt stumsim auto, lai dabūtu pie dzīvības! BET notiek brīnums Nr.2 Megarūlzs atkal piedarbinās!! STARTS!!!
08:50 Esam jau kādu brīdi braukuši (Tukuma virzienā). Iedota mums ir vesala kaudze papīru ZIG ZAG SHEB ENTI......brrrr. nesamies tik uz priekšu kur saprotam. Kāpēc mums nav Tukuma rajona kartes....
08:51 Stratēģiskais lēmums Nr.3 „Radiostacijas izvēle”. Skonto, jo pa LR2 sākas baigā runāšana. Eu nu kāda vella pēc mēs nenopirkām karti!!!!
08:55 Pī Pī!!!!! Patraucamies garām Blonde Paranoia (meitenēm, kuras mēs atceramies no iepriekšējiem pasākumiem) un šeit Wilx saņem 2 min noraidījumu par rupjību – ļoti neizdevies joks par tiem kas apdzen un ieskrien kokā!
09:04 Šļu...šļu....šļurkt (Wilx a kas tas bija?)
09:12 Pa priekšu brauc kāds ōpis ar Opeli. Viņš mums derdz.
09:16 Ōpis ar Opeli, kurš derdza nogriežas. Ļoti labi!
09:18 Uz ceļa izskrien vāverīte!!! Pirmais dzīvnieciņš!!!! (Neskaitot, protams, to beigto suni ar vārnu Purvciemā) Izskatījās, ka vāverīte bija sagribējusi priekšā braucošā Edgara riekstus. Labi, ka šī pārdomāja un aizvicoja atpakaļ mežā mieloties ar čiekuriņiem. Redz izglāba sev dzīvībiņu pat to nenojauzdama.
09:40 Pie pirmā muzeja (Lapmežciems) izrādam smalku žestu un uzdāvinam meitenēm no Blonde Paranoia konfektes. (To varētu nodēvēt arī par stratēģisko lēmumu Nr.4) Neviltots izbrīns no viņu puses. Izdevās!
09:42 Pirmais muzejs pabeigts!!! UUUUUZZZZZZ PRIEKŠU!!!!
09:50 Joprojām meklējam Tukuma rajona karti. Nez kapēc bodē pārdevēja atteicās izplēst lapu no tālruņu kataloga?
10:02 Leģenda „Raudas”. Uij kā man patīk šitā lieta. Teikšu kā ir – esmu sajūsmā par leģendām kā tādām! (Tiem kuri nezin, kas ir leģenda – tas ir pa punktiem sazīmēc grafix ar visādām bultiņām un attālumiem un norādēm, pēc kura tad arī noteikts posms jābrauc!)
10:17 Pirmie zemes ceļi izvandīti, leģenda pabeigta, pačurāts, uzpīpēts un braucam tālāk uz Tukuma baznīcām (un Pastu iķitvaikociņ pēc kartes!!!)
10:44 Kartes pastā nav.
10:47 Kartes nav arī grāmatu veikalā!!!! Nu ibio!!!
10:50 Stratēģiskais lēmums Nr.5 „Sadalamies”. Wilx ar Šmitu paliek baznīcās un mēs ar Wise skrienam uz Statoil pēc kartes.
10:58 MUMS IR KARTE!!!! Un ir arī bobslejs. Bobslejs 2 iemslu pēc. Pirmais, jo Statoilā Wise dabūja iestumt Megarūlzu, jo jamais atkal negribēja darboties un otrais, jo braucām pa ceļa remotu un tur viena josla (Vidējā) bija zemāka nekā pārējās! Vismaz „ķieģelis” tur nebija. 2 Enkura ekipāžas gan apgalvoja, ka bija. Viņi takš neko nesaprot!
11:05 Savācam ekipāžas biedrus no baznīcām. Viņi ir laimīgi, jo kāda tante šiem novēlējusi – „Ar Dievpalīgu!!! Lai veicas!!!” Un tā nu Dievpalīgs kļūst par mūsu 5 ekipāžas locekli.
11:50 joprojām maldamies pa „SATA” leģendu. Aizšāvām ritīgi greizi. Ne vienu reizi vien. Šeit vienu brīdi, cenšoties labot kļūdu, tiek sasniegts arī maksimālais ātrums pasākumā 15......x10. Wise sāka satraukties.....
11:57 „Kur mēs īsti braucam?” – „PROM!!!!”
12:09 Ar Dievpalīgu braucam ātrāk par mākoņiem (CSN atļautajās robežās) uz posmu kas saucas „Regularitāte”
12:12 Šmic arī beidzot ieņem brigādes formu un tagad nu mēs esam visi Enkura Brigādes krekliņos!
12:14 Te nu mēs sastopam vēl vinu lopiņu! Vanadziņš riņķo un medī pelītes (Grauzējus gan nekur nemana)
12:20 Manāms mazs satraukums – gandrīz kavējam „Regularitāti” (it kā noteiktā laikā jābūt) Šmic protams izvēlas šortkatu un iebraucam konkrētā traktoru ceļā. Izbraukt gan var un visi lūdz man to arī paveikt, jo dikti negribot mesties kaili un no dubļiem stut ārā mašīnu. Wilx gan paziņo, ka viņam nekas nebūtu pretī izmesties kailam. Saņem 2 min noraidījumu par rupjību.
Ap 12:40 Jau esam startējuši un aizšāvuši nedaudz greizi, līdz ar to jāsarauj un līdz ar to V=75 posms (vēlamais vidējais ātrums) sanāk ātrāks un diezgan baudāms asu izjūtu cienītājiem. V=35 gan ir drusku par lēnu pat nespējam iekļauties.
Ap 13:05 Ģirts ir nolaidis luni un kavējam 20-30 sec. Seko komanda „Kārli žmiedz!” nu es arī centos. Diezgan veikli sanāca :)
13:22 Ne īpaši lēni ieejam finišā....
13:50 Hiperregularitāte. (Verķis ar kaut kādiem mistiskiem paātrinājumiem un palēninājumiem) Tika kaut kas sarēķināts un tā arī īpaši neko nesaprotot braucam un īpaši neko nesaprotot finišējam, nekas, gan jau kādu punktu dabūjām.
14:13 Šmic atkal riskē. (Nepiesprādzējas) Bet safety first un piespiežam šim to izdarīt!
15:01 Esam Kandavā un iepērkamies. Ēst taču gribas. Daži labi aizmugurē sēdošie iepērk ne tikai ēdamo.... Viņiem jau nav jāstūrē vai jāsaglabā acu gaišumu skatoties kartē.
15:04 Mani uzrunā Dievs – Kling kling no aimugurējā beņķa. Ne jau tikai ēdamo nopirka.....
15:30 Atrasts kārtējais KP (kontrolpunkts) un traucamies pretī nākamajai leģendai.
15:42 Skan „Mežrozīte”. Pilnā balsī dziedam līdzi un gandrīz nositam PĀVU!!!! 5cm no spoguļa pamanījās izvairīties. Nu ja tas nebija miniatūrs pāvs tad nu es nezinu, kas tas varētu būt.
15:43 Atceramies objektu, kurš man tika piekarināts mājās pie lampas pēdējā pasākumā – gumijas čūsku ieritinātu prezervatīvā. Dažiem jautri, bet man ta tas bija jādabū no lampas nost!
15:50 Pamanam vietējās U-14 meitenes Strutelē. Ir viedoklis par vienu mūsu ekipāžas locekli.
16:03 Esam mežā atraduši kārtējo KP un esam ļoti priecīgi. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Megarūlzs ir atstāts uz kalniņa un nav jāstumj!
16:22 Wilx apbižo vietējos bērnus rādot šiem vidējo pirkstu, jo Pēterim likās, ka tieši ar vidējo pirkstu šie bērni mūs sveicina (kļūdījās gailis). Wilkam 2 min par rupjību, Wisam 2 min par morālo klupināšanu.
16:32 Skaisti ar Megarūlza apakšu nošķūrējam ap 5-10 m zemes uz ceļa.
17:15 Pēc ļoti ilgas apspriedes un rēķināšanas nonākam pie sarežģīta lēmuma : Jābrauc!
17:26 Wilx saka Kārli dod grīdā!!! Bet es esmu godīgs un sabremzējos pie STOP zīmes dzelzceļa pārbrauktuves priekšā un tas mūs piespieda vērot skatu kā garām aizripina 4 vagoni ar ceļarulli pa vidu.
17:38 Kārtējo KP atraduši iebraucām ritīgās auzās. Tur tiešām tikai traktori varētu tikt cauri. Mēs tikām. Ar baigo BUMS pēc kura no motora ļoti dīvaina skaņa parādījās. Laikam kaut kas tika konkrēti salauzts.
17:44 Wilx : „Ko Tu riskē?” Wise: „Es gribu uzpīpēt” Wilx: „Bet tā varētu būt Tava pēdēja cigarete mūžā” Wise: „A man vēl ir vesela paciņa”
17:50 Tehniskā apskate. Skatamies kas zem auto noticis. Neko baigu neredz. Atrodam kreklu. Dzeltenu. Droši vien piederējis Jurītim. Nabaga zēns laikam patrāpījies ceļā.... Secinājumi. Megarūlzam čikst siksna, rūciens kā žigulim. Neatceros, bet teksts no manis esot bijis : „Oi, oi, oi, tas gan ir nepatīkami”
18:36 Atkal sveicinam vietējos bērnus. Šoreiz sanāca ok. Arī Wilkam.
18:46 Meklējam KP. Nau! Wilx iet zem tilta pačurāt, iet arī Pēteris un atrod KP!!! Cik labi tomēr dzert alu. Nu un te mēs „Uz trosītes” pavadam 40 min kaukulējot un zīmējot 3 līmeņa KP.
19:26 Gāžam ieņemt pēdējos posmus.
19:55 Upīša meita bija ..... (kratās lapa un Wilx nevar salasīt) Šmiga, Ninne.....kāda nah starpība!
20:05 Žmiedzam meklēt pēdējo KP.
20:15 Joprojām meklējam to nolādēto KP
20:25 Da lai tas KP iet nah.. un rauj viņu JODS! Braucam labāk uz muzeju
20:40 Iespējams, īsākais muzeja apmeklējums mūsu mūžā – apmēram 3 min.
20:44 Nesamies uz finišu!!!
20:50 Ar to CSN ir kā ir.....
20:59 Iedegas lampiņš, kas vēstī par benzīna trauka tukšumu.
Konkrēti esam nokavējuši finišu.....
FINIŠSSSSSSS

Pēc finiša apgriežoties gandrīz taranējam koku. Noparkojamies un tad ir jau klāt arī Enkura Citrons un Enkurs II. Prasam cik ta km šodien nobraukājāt. Atbilde, ka uuuiiijjjj daudz!!! Apmēram 400 būšot. Gardi nosmejam un iesmejam par šiem, jo mums nu mazāk par 600 nekādi nesanāk!!!! Tad nu vienos priekos, apspriežot dienas notikumus un gaidot rezultātus.
Pirmie rezultāti. 9 vieta „Regularitātē”! SUPER!!! Esam ļoti priecīgi par tik augstu rezultātu! 5 vieta „Hiperregularitātē”! (piedalījās gan tikai 6 komandas) Vēl labāk kaut kādi punkti jau ir!!!
Otrie rezultāti: Dalīta 3 vieta pamatdisciplīnā!!!! Ģībstam no sajūsmas. Līdzjutēji sajūsmā lauž krēslus!!!
Nākamie rezultāti. 1 VIETA PAPILDDISCIPLĪNĀS!!!!!!!!!!! URRRĀĀĀĀĀ!!! Zaudējam valodu!
Vēl tik atlicis sagaidīt muzeju posmu rezultātus un soda punktus. Pēc brīža ir gatavi arī visi rezultāti. Pa to laiku pamanamies oficiāli iepazīties ar Blonde Paranoia meitenēm. Ļoti labi.
Ceram, ar Dievpalīgu, ka varbūt būs 3 vieta. Paziņo 3 vietas ieguvējus. Saskumstam, jo tie neesam mēs. Bet pag! Varbūt tomēr 2 vieta? Nē tie ar neesam mēs. Nedaudz saskumstam, bet esam priecīgi, ka vismaz papilduzdevumos dabūjām 1 vietu. Nu kas tad būs pirmie? Organizatori paziņo, ka 1 vieta netiks apbalvota. Kas tad tas? Izrādās joks. Tiek nosaukta uzvarētāju komanda: ENKURA BRIGĀDE!!!!!!!!!!!!! ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Šeit es vairs neko nekomentēšu. Trūkst vārdu.

Paldies:
Organizatoriem.
www.autoliste.lv
Paldies citām komandām, ka ļāva mums uzvarēt.
Paldies Tukuma rajonam.
Paldies Tukuma rajona ceļa dienestam par labajiem ceļiem.
Paldies pāvam. Nemaz tik bieži negadās Latvijā tādus redzēt.
Paldies Jurītim.
Paldies Dievpalīgam.
Paldies Megarulzam.
Paldies Šmitam
Paldies Wilkam
Paldies Wisam.
Uz tikšanos nākamreiz (cerams)
Ebis

"G & K"
Jānis D & Līga & Normunds (tiesneši)
"Nachos Racing"
"Pavēlnieki"
"RA"
"vēl apspriedīšos"
"Zaķi & pilnpiedziņa"
"blonde paranoia"
"Uzvara.NET"
"Poor man's Ferrari"
"Stūmēji"
"Zaļais Citrons"
"Zaķi & pilnpiedziņa"
"Zaļais Citrons"
maara
"Enkura Brigāde"
"wAlts II"
"wAlts" pilots
"wAlts" stūrmanis
calibra.lv 1
rukSTi Nr.5
"The Power of Dream"
"Enkura Saules" Nr.21
Kā blonde paranoia samezglojās...
"FONONS"
Shameejie & draugi
| Jaunumi | Par mums | Pasākumi uzņēmumiem | Pasākumi | Publikācijas | Dokumenti | Foto galerija | Videoklipi | Saites |
Mūsu sponsori un draugi:
    Autoliste     tosteris.com : web hostings un risinajumi    Geoveikals     19 points SIA     NACHOS Racing   
 4x4 Klubs   
Lapu apkalpo digiBlink, vietu uz web servera nodrošina DEAC
Terms & Conditions | Privacy Policy